Skocz do zawartości

Kopie bezpieczeństwa

Odpowiedzi do tego tematu: 11

#1 krzysiek23b

Majster

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 78 Postów

Napisano 14 wrzesień 2011 - 13:25

Witam, Moje pytanie jest takie; czy muszę sam robić kopie bezpieczenstwa stron, skoro i tak są wykonywane w ramach usługi? -_-

#2 malcolm

Super Majster

• Moderatorzy
  • 714 Postów
  • Miejscowośćmacroom, ireland

Napisano 14 wrzesień 2011 - 21:26

To jakieś podchwytliwe pytanie czy coś w tym stylu? :blink:
Linux jest jak MediaMarkt - nie dla idiotów ;P

#3 krzysiek23b

Majster

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 78 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 14:52

Nie, to jest proste logiczne pytanie ;) , skoro i tak są wykonywane kopie bezpieczeństwa to chyba nie muszę się stresować tym, ze coś kiedyś stanie ze stroną i nie będę mógł jej przywrócić?

#4 malcolm

Super Majster

• Moderatorzy
  • 714 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 17:42

Trochę nielogiczne, a w pytaniu zawarta odpowiedź, a jakbym zapytał: "Czy muszę wykupywać ubezpieczenie na samochód skoro i tak mam wykupione?", ale czy z całą pewnością wiesz czy są to kopie bezpieczeństwa wykonywane okresowo, bo gdy firma pisze w jednej z usług:"kopia bezpieczeństwa" to może to znaczyć tylko że jest możliwość zrobienia tej kopii, jeżeli jest napisane: "codzienna kopia bezpieczeństwa" to wtedy wiadomo że na serwerach robiona jest kopia raz dziennie.

#5 krzysiek23b

Majster

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 78 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 21:17

Piszę, że są wykonywane regularnie...mam plan K-Mini. Ale skoro tak to dlaczego jak kiedyś miałem problemy ze stroną to mnie pytano czy JA mam kopię strony i czy JA mogę ją im podesłać :wacko:

#6 malcolm

Super Majster

• Moderatorzy
  • 714 Postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 21:33

Nie wiem, może dlatego że mogłeś mieć bardziej aktualną.

#7 krzysiek

Mega Majster !

• Moderatorzy
  • 1126 Postów
  • MiejscowośćLublin

Napisano 16 wrzesień 2011 - 11:55

Przechowywana jest kopia dzienna i tygodniowa. nie zwalnia to jednak użytkownika od należytego zabezpieczenia swoich danych. Kopie wykonywane przez nas są kopiami zabezpieczającymi konta np. na wypadek jakichś poważniejszych problemów. Można z tych kopii skorzystać ale jest to wówczas usługa płatna dlatego warto przed jakimikolwiek zmianami (to w zasadzie sztandarowa zasada) wykonywać kopię przynajmniej modyfikowanych plików lub baz.
Dołączona grafika
prot - Profesjonalne Technologie, http://prot.pl

#8 krzysiek23b

Majster

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 78 Postów

Napisano 22 wrzesień 2011 - 21:20

Płatna? Można się dowiedzieć jak bardzo płatna? :rolleyes: Jest gdzieś podana cena za taką usługę?

#9 krzysiek

Mega Majster !

• Moderatorzy
  • 1126 Postów
  • MiejscowośćLublin

Napisano 29 wrzesień 2011 - 14:35

29 zł netto
Dołączona grafika

#10 mrobert15

Młodszy Majster

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 13 Postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 29 wrzesień 2011 - 20:16

Przy uruchamianiu kreatora stron pojawia się m.in. "Eksportuj Projekt" i przycisk "Kopia bezpieczeństwa". Czy wystarczy zrobić tę kopię żeby potem z niej odtworzyć w razie czego stronę? Czy może trzeba robić coś więcej?
Szkoda byłoby utracić efekt wielomiesięcznej pracy.
I jeszcze jedno. W jakiej sytuacji może dojść do konieczności płacenia za skorzystanie z kopii Prot'a? Czy dotyczy to np. sytuacji, w której sam coś napsuję w kodzie i strona padnie?
Prowadzę witrynę finansową. Wiadomości i oferty bankowe, takie jak kredyty gotówkowe oraz kredyty hipoteczne i inne. Można np. wybrać konto bankowe i zakładać lokaty bankowe bez wychodzenia z domu.

#11 krzysiek

Mega Majster !

• Moderatorzy
  • 1126 Postów
  • MiejscowośćLublin

Napisano 30 wrzesień 2011 - 13:16

Wyświetl postUżytkownik mrobert15 dnia 29 wrzesień 2011 - 20:16 napisał

Przy uruchamianiu kreatora stron pojawia się m.in. "Eksportuj Projekt" i przycisk "Kopia bezpieczeństwa". Czy wystarczy zrobić tę kopię żeby potem z niej odtworzyć w razie czego stronę? Czy może trzeba robić coś więcej?

To wystarczy. Oczywiście możesz także niezależnie od tego wykonać sobie kopię katalogu domowego swojego konta wtedy będziesz zabezpieczony na wszelkie możliwe sposoby :) Pisze o tym dlatego, że kreator cały czas jest rozwijany i może się zdarzyć, że za kilka miesięcy kopia robiona dzisiaj może mieć problem z poprawnym funkcjonowaniem ponieważ od jej wykonania sporo się w kreatorze zmieni.

Wyświetl postUżytkownik mrobert15 dnia 29 wrzesień 2011 - 20:16 napisał

I jeszcze jedno. W jakiej sytuacji może dojść do konieczności płacenia za skorzystanie z kopii Prot'a? Czy dotyczy to np. sytuacji, w której sam coś napsuję w kodzie i strona padnie?

Dokładnie tak.
Dołączona grafika

#12 Arkadiusz

Majsterkowicz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 Postów

Napisano 12 październik 2011 - 18:10

A ja mam inne pytanie, jak użyć zadań cyklicznych które mogę, ustawić w cPanlu, jaki udostępnia mi hosting. Mam tutaj na myśli konkretne polecenia
aby zarchiwizować bazę danych, oraz katalog publi_html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych